23 травня українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротись за рідну землю протягом не одного століття. Українські Герої – це українці, які жили в різні епохи й присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність нашої держави.

В цей день в  бібліотеці педагогічного коледжу була оформлена книжкова виставка-вшанування «День героїв», видання якої розкривають героїчні подвиги українських воїнів — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР,  ОУН, УПА, а також героїв Небесної сотні та теперішньої російсько-української війни. На цій виставці представлена також краєзнавча література, яка висвітлює мужність, героїзм, стійкість та відвагу наших земляків воїнів-захисників за волю й свободу нашої землі.

Щира вдячність та шана українським Героям. Хай на нашій рідній землі, освяченій кров’ю Героїв, знову запанує мир і злагода. Слава Україні! Героям слава!