Історія – це пам’ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення та самовдосконалення, виховання прийдешніх поколінь.

Найкращий спосіб познайомитися з історичним минулим – відвідування музею.

З метою отримання знань про історію рідного навчального закладу студенти 15 групи відвідали музей коледжу, де було проведено виховну годину-екскурсію на тему «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього».

Екскурсоводом була колишній викладач, літераторка, авторка книг з історії коледжу Дремлюк С.П.

Розповідь про історію закладу від його створення і до сьогодні, про керівників, викладачів, випускників різних років, про чимало славних подій, дат та імен залишила у студентів багато позитивних вражень.

Студенти дізналися не тільки про минуле, але й про сьогодення. Про  випускників та студентів коледжу, які стали на захист країни від навали ворога, про тих, хто віддав життя за рідну Україну.

По завершенню екскурсії студенти мали можливість поставити запитання Світлані Павлівні, подякувати та поділитися своїми думками та враженнями.

Такі заходи сприяють розвитку історичної свідомості, виховують патріотизм і зацікавленість в вивченні культурного спадку, підвищують обізнаність про заклад серед студентів.