День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

Для сучасної України слово «соборність» включає в себе згуртованість і об’єднання в одне державне ціле всієї країни.

Наш коледж не залишився осторонь від цієї пам’ятної події, разом з країною долучився до відзначення цього дня.

Студенти коледжу взяли участь у концерті з нагоди 98-ї річниці Соборності України, підготувавши  художні номери та показавши свою небайдужість до свята об’єднання України, який відбувся 20 січня у районному будинку культури. Ансамбль «Вербиченька», дует Ковтун Катерини та Твердохліб Ольги продемонстрував витончену гармонійність та злагодженість своїх голосів у піснях, присвячених рідній Батьківщині. Захід відвідали студенти академічних груп нашого педколеджу.

Бібліотека коледжу напередодні оформила книжкову виставку «Возз’єднання – шлях до заповітної української мети». Керівники академічних груп разом зі студентами провели відкриті виховні години, присвячені цій даті. В актовій залі коледжу, викладачем соціально-економічних дисциплін Ткаченко А.П. та студентами 41 групи було проведено виховну годину «Соборна Україна», де були представлені відеохроніки «Злука» та «День Соборності», прозвучали пісні «Україна Єдина» та «Святкова» у виконанні Чорнобай Альони та Сарапин Вікторії. Також відвідали захід «Соборність України – символ свободи та єднання України»  в центральній районній бібліотеці  для дорослих.

Ми маємо усвідомлювати те, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно та духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності!

Гончар Ірина,
студентка 43 групи