21 листопада – День Гідності і Свободи, свято, яке встановлене  з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод.  

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави і суспільства, згуртувала свідомих, зрілих  громадян та справжніх патріотів України. Але шанс на зміни дістався нашій державі дуже дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного  українця буде пам’ять про Героїв Небесної сотні та Героїв антитерористичної операції, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну – власне життя.

28 листопада 2017 року в коледжі відбувся виховний захід, присвячений Революції Гідності «Майдан – від першої особи», який провели викладачі Ткаченко А.П., Тарасенко Є.А.  та науковці Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника. На заході були присутні учасники тих подій, науковці Заповідника, викладачі та студенти педагогічного коледжу. Студенти 21 групи відтворили хронологічну послідовність трагічних подій Революції Гідності 2013-2014 років, було переглянуто відеофільми із зібрання Степана Вінярського та інші документальні відеокадри того часу.

Під час дійства звучали пісні та вірші, показано фото періоду Революції Гідності та кадри  документальних фільмів про Небесну сотню.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять українців, які під час Революції Гідності віддали своє життя за волю та свободу, територіальну цілісність своєї країни.

Захід закінчився піснею Руслани Лоцман «Запалю свічу» у виконанні Ковтун К. та Сарапин В.

Ми повинні завжди  пам’ятати тих Героїв, які віддали своє життя за нашу гідність та свободу. Пам’ять про усіх загиблих має згуртувати нас, дати нам сили та мудрості щоденно робити великі й маленькі справи для зміцнення власної держави та достойного життя її громадян. Лише об’єднавшись ми зробимо все, аби наша держава стала такою, про яку мріяли і боролися на столичному та місцевому майданах учасники Революції Гідності.