21 березня 2018 року на базі Ржищівського гуманітарного коледжу  було проведено засідання методичного об’єднання голів циклових комісій психолого-педагогічних дисциплін педагогічних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Центрального регіону України.  До цього заходу завчасно готувалися викладачі комісії психолого-педагогічних дисциплін нашого коледжу Березівська Т.С., Жерепа О.П., Чечель С.М. та творчі групи студентів коледжу. Вони брали участь у веб-квесті  «А.С.Макаренко – один з найвидатніших педагогів ХХ століття», в рамках якого було підготовлено:

  1. Портфоліо у вигляді презентації, де висвітлено життя, освіту і етапи педагогічної діяльності видатного педагога.
  2. Концептуальний буктрейлер, в якому пропагувалась література А.С.Макаренка. Мета його – привернути увагу до видання, передати думки та світогляд автора книг, прорекламувати ідею творів. Буктрейлер  є засобом  залучення студентів до читання книг видатного педагога.
  3. Буклет-мотиватор, який показує ідеї А.С.Макаренка, їх актуальність сьогодні і які можуть бути використані для подолання викликів сучасного ринкового суспільства. Буклет містить основні ідеї видатного українського педагога – А.С.Макаренка.

Творча група студентів: Кодак Лілія, Скрипничук Ілля та Пащенко Тетяна (керівник Березівська Т.С.) –  підготували портфоліо, намагались дотриматись чіткої структури, красивого оформлення. Вони використали мультимедійні можливості: озвучування, ефекти. Зібрана інформація проаналізована, системно та логічно викладена, відрізняється яскравою індивідуальністю і виражає своєрідне бачення питання мікрогрупою.

Студенти Довбня Богдан та Сахно Вікторія (керівник Березівська Т.С.) збирали матеріали для створення буктрейлера, в якому використано фотографії, мальовані ілюстрації, зроблено нарізку з фільмів, музичний та текстовий супровід.

Оригінально був виконаний буклет-мотиватор студентами 4-го курсу (керівники Чечель С.М., Жерепа О.П. та Березівська Т.С.), в якому чітко зроблено формат колонок, стиль заголовків і тексту, розташування малюнків і фотографій, графічних елементів буклету. Фон, графіка та ілюстрації акцентують увагу на викладеній інформації, сприяють створенню позитивного враження від роботи. Інформація подана лаконічно, сприймається цільно. Буклет зручний для користування, інформація викладена чітко і ясно, у повному обсязі.

Комісія базового Вищого комунального навчального закладу  Сумської обласної ради «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка» розглянула всі творчі доробки студентів та їх керівників і гідно оцінила їхню роботу. Вони отримали дипломи, грамоти, подяки та сертифікати.