18 грудня у Центральній районній бібліотеці для дорослих відбулася зустріч з відомими українськими письменникам, видавцями, громадськими діячами та популяризаторами української книги ― братами Віталієм і Дмитром Капрановими, які презентували найочікуванішу несподіванку – новий історичний роман «Забудь-річка». На презентацію було запрошено чимало поціновувачів справжньої української книги: поетів, письменників, краєзнавців, бібліотекарів та поетів-початківців клубу «Натхнення» Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу.
Письменники з перших хвилин підкорили всіх присутніх своєю щирістю та відвертістю. Вони розповіли про тривалий, багатоетапний процес видавництва книг, зокрема, розкрили секрет відмінності хорошої книги від поганої. На їх переконання, непрочитана книжка ― це просто стосик задрукованого паперу, і тільки в голові читача вона перетворюється на твір мистецтва.
За словами авторів, ідеєю до написання роману стала справжня історія їхніх двох дідів, що воювали по різні боки в роки Другої світової війни. Назва твору походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та мертвих. Саме така річка, на думку авторів, протікає між поколіннями в кожній українській родині. В творі переплітається минуле з теперішнім, історія та кохання, розкрито маловідомі деталі та факти з історії України. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які фактично стали однією потрійною долею ― долею українця в Другій світовій війні.
Учасники літературно-поетичного клубу «Натхнення» педколеджу отримали не лише позитивні емоції, а й практичні навички роботи над написанням художнього твору від корифеїв сучасної української літератури.
Також письменники представили видані раніше книги: «Мальована історія Незалежності України», «Щоденник моєї секретарки», збірку «Я like Україну», «Кобзар 2000».
Зустріч проходила у вигляді невимушеної бесіди, брати Капранови охоче відповідали на численні питання присутніх. Наприкінці кожен охочий мав можливість придбати вподобану книгу з автографами авторів та сфотографуватися на згадку.

Гнатченко Альона
студентка 33 група,
член клубу «Натхнення»