Нестерпним болем повен Бабин Яр.

Тисячоліттям тугою волає.

Безсилі тиша тут і календар.

І берегів у пам’яті немає.

 

Бабин Яр – одна із найтрагічніших сторінок історії України, всесвітньо відоме місце трагедії, що стало символом Голокосту, де у роки фашистської окупації України було розстріляно понад 100 тисяч мирних громадян. Це – місце увічнення пам’яті про жахливі наслідки Другої світової війни, коли жертвами розстрілів ставали люди за свою етнічну приналежність, а також за політичну або ідеологічну позицію.

29 вересня 1941-го року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. За два дні (29 – 30 вересня) було розстріляно майже 34 тисячі мирних жителів Києва єврейської національності. Трагедія, що відбулась, увійшла в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення під час Другої світової війни, а Бабин Яр став назавжди символом Катастрофи і єврейського Голокосту у Європі.

Щороку у День пам’яті жертв Бабиного Яру, що відзначається 29 вересня і присвячується всім загиблим у Бабиному Яру в роки окупації Києва, проводяться траурні заходи на території Заповідника, відбувається покладання квітів представниками органів державної влади, громадськості та іноземними делегаціями.

До роковин трагедії у бібліотеці коледжу разом зі студентами було організовано  книжково-ілюстративну виставку «Бабин Яр: без права на забуття».