27 березня 2019 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім.Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради» відбувся навчально-методичний семінар за темою «Нова українська школа – нові підходи до навчання» за участю завідувача відділу початкового навчання комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Людмили Насибівни Добровольської, методиста районного методичного кабінету відділу освіти Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Оксани Василівни Левандовської та вчителів початкових класів базових шкіл.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась директор коледжу Людмила Миколаївна Семененко, котра презентувала новостворений тренінговий клас, придбаний за кошти обласної ради, та розповіла про можливості його використання. Зокрема, представила методики створення моделей інтерактивних уроків педагогами коледжу.

Змістовними були виступи заступника директора з навчальної роботи Світлани Миколаївни Рибченко «Професійне становлення вчителя початкової школи» та завідувача навчально-методичного кабінету Галини Миколаївни Якименко «Навчально-методичні аспекти підготовки спецкурсу «Нова українська школа».

Педагоги подивилися фрагмент заняття з методики навчання української мови за темою «Традиційні та інноваційні технології при вивченні казки у початкових класах», на якому викладач вищої кваліфікаційної категорії Наталія Миколаївна Смілянець майстерно продемонструвала можливості та переваги використання мультимедійних засобів навчання в освітньому процесі під час підготовки майбутніх вчителів початкових класів до роботи в  Новій українській школі. Учасникам семінару було представлено структуру опрацювання казки, яка вивчалася на основі стратегії «Асоціативний кущ», діаграми Венна, дискусійної павутинки Елвермана, методу «Кубування» та стратегії РАФТ.

Захопливим і повчальним став фрагмент заняття з методики навчання математики за темою «Кейс-технологія, ігрове проектування на уроках математики у початковій школі», який провела викладач першої кваліфікаційної категорії Наталія Володимирівна Сухобрус, активними учасниками якого були вчителі початкових класів базових шкіл.

З цікавістю учасники семінару прослухали виступ Людмили Насибівни Добровольської на тему: «Організація оцінювання в Новій українській школі» та обговорили питання щодо подальшої співпраці з метою успішної реалізації основних положень Концепції Нової української школи.