27 березня 2018 року в рамках заходів, присвячених 100-річчю від Дня народження В.О.Сухомлинського, у нашому коледжі була проведена  науково-теоретична конференція «Ідеї В. О. Сухомлинського і становлення Нової української школи».

Цільовими орієнтирами конференції було:

  • розкрити актуальність педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського для розбудови нової школи та визначення стратегічних завдань її розвитку;
  • мотивувати учасників науково-теоретичної конференції на активізацію роботи студентів з вивчення творчої спадщини В. О. Сухомлинського;
  • презентувати проект «В. О. Сухомлинський: педагогіка спрямована в майбутнє»;
  • окреслити шляхи реалізації проекту;
  • сприяти налагодженню роботи з вивчення педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського;
  • ознайомити учасників та слухачів  конференції з педагогічними ідеями В. О. Сухомлинського, їхнім творчим використанням в практичній роботі,  на уроках та заняттях в загальноосвітніх навчальних закладах;
  • мотивувати учасників для участі в проекті «В. О. Сухомлинський: педагогіка спрямована в майбутнє».

Відкрила та привітала учасників науково-теоретичної конференції завідуюча методичним кабінетом коледжу Якименко Галина Миколаївна.

Організатор конференції, голова циклової методичної комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін Березівська Тетяна Сергіївна зробила короткий екскурс по життєвому шляху та педагогічній творчості видатного педагога, вченого, письменника, громадянина – В.О.Сухомлинського».

Перед аудиторією виступили Руслана Брайченко – студентка 32-І групи з дослідженням «Ідеї В.О.Сухомлинського в основі формування нової української школи», Вікторія Кучерява – студентка 32-І групи з темою «Висвітлення компетентнісного підходу до якості освіти на засадах ідей В. Сухомлинського», Лілія Кодак  –  студентка 22 групи з питанням «Формування    та    розвиток    творчих    здібностей     учнів  у    творчості      В.О. Сухомлинського», Анастасія Нігуренко – студентка 31 групи з темою дослідження «Психологічне забезпечення реформи освіти   в  призмі  ідей  Василя  Сухомлинського»,  Марія  Самойленко –  студентка 31 групи з виступом «Психолого-педагогічний аспект супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти в контексті ідей В. О. Сухомлинського», Анюта Берко  –  студентка 32-А  групи з дослідженням «В. O. Сухомлинський – генератор ідей сучасної  Нової української школи» (керівник Березывська Т.С.);  Марія Марків – студентка 33 групи з питанням «Педагогічна спадщина                    В.О. Сухомлинського у діалозі з актуальними проблемами сучасної школи», Лілія Двигун – студентка 33 групи з дослідженням «Провідні педагогічні ідеї Василя Сухомлинського в освіті сьогодення» (керівник Жерепа О.П.).

Виступаючі цікаво проаналізували та розкрили ідеї видатного педагога, пов’язали їх із сучасними підходами до Нової української школи. Теоретичні відомості були підкріплені практичними матеріалами, розробленими в презентації-портфоліо про життя та педагогічну діяльність В. О. Сухомлинського. В організації конференції взяли участь викладачі Чечель С.М, Савченко М.В. та бібліотекар Савицька О.В.

У кінці заходу студентам подякували та вручили дипломи учасників науково-теоретичної конференції.

Всі матеріали будуть надруковані в науково-методичному збірнику Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу.