Можливо, знову загримлять гармати,
І танк зімне пшеницю на лану,
І буде плакать і журитись мати,
Коли сини ітимуть на війну…

Пророчими словами Василя Симоненка почався відкритий урок української літератури, проведений 22 лютого викладачкою вищої кваліфікаційної категорії, старшим учителем Тарасенко Л.Л. Урок проводили в укритті, бо саме почалася повітряна тривога. Але й вона не завадила студентам 22 групи та гостям, присутнім на уроці, поринути в атмосферу творчості геніального сина України, поета-шістдесятника Василя Симоненка.

У процесі вивчення нового матеріалу, з метою ознайомлення студентів з життєвим і творчим шляхом поета, визначення провідних мотивів його поезій та усвідомлення ідейно-художнього змісту творів, стильових особливостей творчості, Людмила Леонідівна вміло застосувала мультимедійні засоби навчання, наочні посібники, збірки творів В.Симоненка.

В ході проведення уроку викладачка продемонструвала використання перспективних сучасних методик формування фахових компетентностей у здобувачів освіти. Студенти мали можливість виявити свою креативність, розвивати критичне мислення, увагу, поглиблювати свої знання з теорії літератури.

Розвитку у студентів навичок виразного, вдумливого читання поезій і удосконаленню навичок аналізу поетичних творів, уміння висловлювати власні міркування з приводу художніх особливостей поезії митця сприяло використання різноманітних методів та прийомів навчання. Студенти читали й аналізували поезії, створювали «Асоціативний кущ», працювали в  творчих групах, складали сенкан, слухали в запису живий голос поета та пісні на його слова. Компаративний аналіз поезії «Я» та роману-антиутопії «1984»   Дж.Орвела дозволив удосконалити навички проблемного прочитання творів та порівняльного аналізу  літературних здобутків письменників різних країн та епох.