Україна має багатий літературний спадок завдяки плеяді багатьох відомих письменників, як класиків, так і сучасників. Українські письменники-класики зробили величезний внесок у збереження української мови, адже писали  у ті часи, коли вона була забороненою.

Вересень 2024 року відзначається низкою ювілейних днів народжень видатних українських письменників-класиків: Івана Котляревського, Олександра Довженка, Павла Грабовського, Михайла Коцюбинського, Дмитра Павличка. Їх творчість є невід’ємною частиною мистецької скарбниці України та відіграє важливу роль у формуванні національної культури. Їх твори збагачують духовно, виховують патріотів, прищеплюють любов до рідного краю,  до батьківського дому, до Батьківщини, допомагають заглибитись в історію нашої культури, збагнути, як і чим жив наш народ у різні часи та епохи.

У бібліотеці коледжу оформлена книжкова виставка творів класиків-ювілярів, яка допоможе ознайомитися та доповнити знання про життя та творчість видатних особистостей української літератури.