Місяць: Жовтень 2024

Історія – це пам’ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення та самовдосконалення, виховання прийдешніх поколінь.

Найкращий спосіб познайомитися з історичним минулим – відвідування музею.

З метою отримання знань про історію рідного навчального закладу студенти 15 групи відвідали музей коледжу, де було проведено виховну годину-екскурсію на тему «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього».

Екскурсоводом була колишній викладач, літераторка, авторка книг з історії коледжу Дремлюк С.П.

Розповідь про історію закладу від його створення і до сьогодні, про керівників, викладачів, випускників різних років, про чимало славних подій, дат та імен залишила у студентів багато позитивних вражень.

Студенти дізналися не тільки про минуле, але й про сьогодення. Про  випускників та студентів коледжу, які стали на захист країни від навали ворога, про тих, хто віддав життя за рідну Україну.

По завершенню екскурсії студенти мали можливість поставити запитання Світлані Павлівні, подякувати та поділитися своїми думками та враженнями.

Такі заходи сприяють розвитку історичної свідомості, виховують патріотизм і зацікавленість в вивченні культурного спадку, підвищують обізнаність про заклад серед студентів.

 

Підвищення кваліфікації

Вебквест-практикум для практичних психологів, педагогічних працівників “Психологічна резильєнтність в умовах війни” – 08.10.2024 р.

Онлайн-зустріч з питань реалізації Програми “СЕН “Зерна”: розвиток соціально-емоційних навичок та підтримка благополуччя дітей і педагогів в Україні” в межах співпраці із the LEGOF Foundation – 09.10.2024 р.

Підвищення кваліфікації голів циклових комісій – 09/10.10.2024 р.

Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція “Педагогічна освіта: методологія, теорія, технології” – 17/18.10.2024 р.

Всеукраїнська науково-практична конференція – 20.10.2024 р.

Методологічний семінар “Розвиток національної професійної  освіти в умовах війни, повоєнного відновлення та євроінтеграції України”

Пропозиції для замовлення на підвищення кваліфікації
педагогічних працівників та керівників закладів освіти Черкаської області
на 2025 рік (безоплатне, за рахунок коштів обласного бюджету).

 

1 жовтня в Україні відзначають два свята – День захисників і захисниць України та День українського козацтва. У цей день Православна церква України відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Це вшанування козацької доблесті та звитяги, свято вдячності всім, хто захищав і захищає нашу рідну землю, це вшанування пам’яті тих, хто загинув, боронячи Україну.
Викладачами коледжу Касяненко Л.М., Матвієнко О.В. та керівниками творчих колективів Алєксановою М.В., Руденок А.Ю., Рудник Л.О., Тарасенком Є.А. було проведено захід «Козацькому роду нема переводу», в якому поєдналися концертна програма та змагання між козацькими куренями 22, 24, 25 та 34 академгруп.
І місце в запеклій боротьбі вибороли студенти 24 групи, ІІ місце здобула 25 група, а ІІІ місце – 22 група. Хлопці вкотре довели, що козацькому роду нема переводу. Вітаємо їх!
 
 
 
 
 
 
 
 
Благодійний ярмарок у коледжі – важливий захід, який поєднує доброчинність, спільну роботу студентів та викладачів, а також створює атмосферу єдності.
30 вересня в Корсунь-Шевченківському педагогічному фаховому коледжі пройшов ярмарок, під час якого можна було придбати смаколики та вироби ручної роботи. Було зібрано 30 279 грн. Частина з них (5 000 грн.) передано ГО «Мережимо Перемогу». Решта коштів будуть передані на лікування та протезування випускнику 2011 року Бієву Анатолію.
Дякуємо всім за організацію та активну участь, адже ми разом підтримуємо наших героїв на шляху до одужання і продовжуємо підтримувати тих, хто захищає нашу країну. Велика честь бути маленькою частинкою великої справи.
Разом до Перемоги!
 
 
 
 
 
 
 
 

День захисника і захисниці України

1 жовтня в Україні відзначають велике державне свято – День захисників і захисниць України. Воно збігається з Днем українського козацтва та великим церковним святом – Покровою Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і українського війська.

Це свято нагадує нам про те, що незалежність і свобода потребують захисту. Воно об’єднує не лише військових, але й кожного українця, хто готовий допомагати, підтримувати та боротися за краще майбутнє своєї країни.

Шановні захисники та захисниці прийміть щирі вітання з нагоди Дня захисника та захисниці України та українського козацтва!

Ми щиро дякуємо кожному воїну, кожному підрозділу, кожній бойовій бригаді. Ми дякуємо тим, хто щодня ризикує своїм життям, тим, хто лишив кар’єру, родину, друзів, тим, хто відклав на потім свої мрії, тим, хто віддав своє здоров’я. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя за Україну.

У бібліотеці коледжу в ці дні, з метою національно-патріотичного виховання молоді, до свята було оформлено книжкову виставку. Всі бажаючи мають нагоду ознайомитися з літературою по вказаній темі.