20 лютого – офіційно встановлений Президентом України П.Порошенком День Героїв Небесної Сотні, які відстоювали гідність українського народу і загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави. Це був завершальний етап Революції гідності, внаслідок якого загинули більше 100 осіб, а постраждалими стали 622 людини.

До дня вшанування подвигу учасників Революції гідності педагогічним коледжем ім. Т.Г.Шевченка та Корсунь-Шевченківським історико-культурним заповідником був проведений спільний захід із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.  На зустріч зі студентами коледжу завітали учасник подій на Майдані та бойових дій на Сході України Поляков Олег Володимирович та волонтер – Литвиненко Алла Миколаївна.

Завідувач науково-методичного відділу освітньої роботи Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника  Давиденко Галина Іванівна згадала вікопомні трагічні дні Корсунь-Шевченківської битви, коли тисячі славних синів і дочок України ціною власного життя захищали нашу державу у лютому 1944 року.

На жаль, рівно через 70 років знову пролилася кров українців вже на Майдані.

Уявити всю ситуацію в реальному сприйнятті допомогли розповіді О.В.Полякова та А.М. Литвиненко, відеохроніка подій.  Художник  Г.А.Педченко надав для перегляду картину «Революція гідності», яка експонувалась в читальному залі бібліотеки коледжу. На заході прозвучали пісні «Обійми», «Не твоя війна» (сл. і муз. С. Вакарчука), «Мамо, не плач» (сл. О.Максимишин-Корабель, муз. М.Герц) у виконанні народного самодіяльного вокального ансамблю «Вербиченька», Альони Чорнобай та Олени Педоренко (керівник Є.А.Тарасенко), вірш «Молитва матері» прочитав учасник художньої самодіяльності РБК  М.О. Насіда.

Студенти вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

 

Аліна Ретинська, Анна Пилипенко, студенти 13 групи