21 листопада в читальному залі Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу, студенти 43 академічної групи підготували захід, приурочений Дню Гідності та Свободи та дня пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

День Гідності та Свободи – свято на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 р.) та Революції гідності (2013 р.).

Захід розпочався з  вірша Д. Павличка “Встала мати Україна”. Після відкриття заходу ведучі розповіли про виникнення цього свята.

Слова ведучих змінювалися зворушливими віршами, про Україну та українців, словами вдячності захисникам України в зоні ООС, фрагментами документальних фільмів та відео.

На заході було згадано також про страшну трагедію всього українського народу 1932-1933 рр. – Голодомор, в результаті якого загинуло понад 10 мільйонів мирних жителів українських міст і сіл.

Усі присутні  вшанували хвилиною мовчання пам`ять тих, хто  загинув під час Голодомору, та тих, хто поклав життя за волю, свободу і незалежність України.

Захід завершився виконанням студентами надзвичайно зворушливої пісні “Мамj, не плач”, що схвилювало усіх присутніх до глибини душі.

Також можна зазначити, що проведення цього заходу чи заходів подібної тематики є дуже важливим для молоді, адже кожен громадянин України повинен знати свою історію та поважати тих, хто турбується ціною власного життя про мирне небо над їх головами, що особливо важливо для майбутніх педагогів, які передаватимуть досвід підростаючому поколінню.

студентка 43 групи

Стрикало Ольга