Книжкова виставка: «Чорнобильська трагедія – біль України»

               (до 35-річчя трагедії на Чорнобильській АЕС)

26 квітня відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

26 квітня 1986 року…

Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.                                         Чорнобиль….

Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок. Минуло 35 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки  та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров’я без вагань та роздумів, вони ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.  Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

Ми завжди пам’ятатимемо той подвиг, який здійснили ліквідатори.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам’ять про ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу!