Астрономія – одна з найстаріших наук, яка виникла з практичних потреб людства. Вивчаючи небесні явища, природу, будову й розвиток небесних тіл, астрономія доводить, що Всесвіт підкоряється єдиним законам природи і згідно з ними розвивається в часі та просторі.

     6 грудня 2022 року в коледжі було проведено показове заняття з астрономії викладачем-методистом вищої кваліфікаційної категорії Березівським Володимиром Павловичем на тему «Узагальнення знань. Захист проектів» в 22 академічній групі. Метою заняття було узагальнити й систематизувати знання студентів про особливості планет Сонячної системи, їхні фізичні характеристики; галактики та зоряні скупчення; зорі; сформувати поняття про планети як класи космічних тіл; формувати уміння самостійно працювати з навчальною, довідковою і науково-популярною літературою; продовжити формувати вміння аналізувати, порівнювати, робити висновки; розвивати інтерес до предмета; виховувати уважність, старанність, прагнення поглибити свої знання з астрономії, вміння працювати в колективі.

     Під час заняття викладач разом зі студентами здійснив подорож до планет Сонячної системи у вигляді рольової гри «Космічна подорож», де були використані модель Сонячної системи, відеофрагменти, презентації, підготовлені студентами, інтерактивні ігри «Вірю – не вірю»,  «Дешифрувальник», «Астроном-письменник».

     Цікаво було проведено такі форми роботи як «Презентація  планет»,  «Загадки з астрономії», налаштування «Астрономічного годинника», кросворд «Астрономія – найцікавіша наука»,  «Знайди мене», де студенти  шукали відповідність фото планет з їх назвами.

      Впровадження інтерактивних методів та форм навчання, діяльнісного підходу під час проведення заняття сприяло створенню позитивної аури, педагогіки партнерства, почуття відповідальності, взаєморозуміння, стимулювало студентів до дій, змушувало їх мислити, творити, самостійно здобувати знання.