В рамках проведення декади педагогічної майстерності викладачів, що атестуються, у коледжі проходять відкриті заняття.

У 12 групі було проведено відкрите заняття з інформатики з теми «Таблиці у текстовому документі. Створення, редагування, форматування таблиць». Різнопланові завдання та інтерактивні форми роботи були спрямовані на формування у студентів алгоритмічного, критичного, логічного мислення.

Викладач ставила за мету не лише поглибити знання, вдосконалити вміння студентів виконувати різні прийоми редагування та форматування таблиць, але, в першу чергу, сприяти компетентнісному підходу до освітньої діяльності: усвідомлення студентами змісту проблемної ситуації; самостійному пошуку шляхів її вирішення; вибору оптимального способу розв’язання поставленого завдання та обґрунтування доцільності свого вибору.

Особливого значення викладач надає патріотичному вихованню студентів. Так для аналізу та обговорення правил введення тексту була вибрана стаття Н. Крутенько «Обереги», а для самостійного кодування запропоновано вислів Івана Франка «Мова – коштовний скарб народу».

Зміст практичної роботи передбачав не лише застосування розглянутих алгоритмів у стандартних ситуаціях, але і творчий підхід до створення таблиць. За результатами комп’ютерного тестування та виконаної практичної роботи результати діяльності більшості студентів були оцінені на високому та достатньому рівнях.