Продовжується декада педагогічної майстерності викладачів коледжу, що атестуються у 2023 році. Жуковою Валентиною Красномирівною, викладачем-методистом, було проведено заняття з математики на тему: «Перпендикулярність прямої та площини. Розв’язування задач» в 21 академічній групі спеціальності «Початкова освіта». Метою даного заняття було ознайомити студентів з ознакою перпендикулярності прямої і площини, формувати свідоме використання змісту геометричних понять, алгоритмічну, інформаційну та графічну культуру, вміння виконувати самостійно і аналізувати запропоновані готові малюнки, розвивати логічне мислення, просторову уяву студентів, знаходити оптимальні способи роз’язування задач.

У процесі реалізації мети та завдань уроку викладач звертала увагу на формування як предметних так і ключових компетентностей: уміння вчитися, виділяти головне в матеріалі, застосовувати отримані знання в аналогічній і новій ситуації, правильно вживати математичну термінологію.

Самостійне складання задач, дослідження та вплив зміни окремих компонентів задач на відповідь і на вибір способу розв’язування, відшукання прискорених способів розв’язування сприяли успішній підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання.

Для педагогізації майбутніх учителів на уроці було застосовано різноманітні інтерактивні форми роботи, які активізували навчальну діяльність студентів, вироблення навичок організації різних форм діяльності здобувачів початкової освіти на заняттях математичної освітньої галузі.