Зважаючи на нинішню ситуацію в Україні й крайню необхідність виваженого підходу до виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, а саме – прищеплення почуття національної гордості через усвідомлення причетності до національних святинь: історії, мови, культури, виникає нагальна необхідність достойного пошанування Тараса Григоровича Шевченка як Батька нації, символу боротьби за волю й незалежність України. Тому, 9 березня у педагогічному коледжі у всіх академгрупах проведено Шевченківські уроки, які розпочалися з прослуховування лекції С.П. Дремлюк, прочитаної по радіо «На хвилі Корсуня» – «Тарас Шевченко – виразник наших надій і заклик до боротьби». Студенти читали поезії Тараса Шевченка, переглядали відеоматеріали про життя і творчість великого поета і художника, оглядали виставки.
Потім викладачі та студенти поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка, яке прикрашає подвір’я коледжу, що з честю носить його ім’я упродовж 100 років, заспівали «Рева та стогне Дніпр широкий» і Гімн України та вшанували хвилиною мовчання воїнів і борців, полеглих за волю України.
Зі словами про Великого Поета і значення його ролі в житті кожного українця виступили директор педколеджу Л.М.Семененко та літераторка, голова ради ветеранів коледжу, колишня викладачка української мови та літератури С.П.Дремлюк.
Після цього студенти та викладачі взяли участь у акції покладання квітів до підніжжя пам’ятника Т.Г. Шевченка, на якій були присутні представники міської ради. Зі словом про нашого видатного земляка виступила заступниця голови міської ради Людмила Сімшаг, а секретар міської ради Віталій Мацюк подякував присутнім за участь у пошануванні Великого Кобзаря.