У Комунальному закладі “Корсунь-Шевченківський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр “Надія” Черкаської обласної ради” відбувся майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки.

Захід  для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, організували студенти, члени волонтерської організації коледжу та соціальний педагог Щербина Н.В.

Метою майстер-класу було ознайомлення з одним із оберегів українського народу, вправляння у виготовленні мотанки, пробудження інтересу до народної творчості та виховання патріотизму.

Мотанка – символ добра та благополуччя, надії на краще та сильний сакральний предмет. Наші пращури вірили, що така лялька, зроблена власноруч, має чарівну силу та здатність здійснювати бажання.

Діти мали можливість створити власними руками іграшкову ляльку, назва якої   “Обережниця”. Для  її створення  використовували шматочки різного текстилю та нитки, часник, мак. Студенти-волонтери допомагали дітям опанувати  технологію виготовлення мотанки. Всі із задоволенням  поринули у творчий процес.

Усі учасники  майстер-класу, крім  власноруч виготовленого оберегу та смаколиків,  які були вручені волонтерами коледжу, отримали гарний настрій.