20 лютого 2019 року у Комунальному вищому навчальному закладі «Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім.Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради» відбулось засідання методичного об’єднання голів циклових комісій української мови з методикою навчання ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Центрального регіону України (Київська, Черкаська, Чернігівська, Сумська та Житомирська області) в рамках якого було проведено ІІ (регіональний) етап ІХ Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів педагогічних вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст».

З вітальним словом до учасників засідання, викладачів та студентів, які представляли всі педагогічні навчальні заклади Центрального регіону, звернулась директор коледжу, кандидат філософських наук Людмила Миколаївна Семененко, голова регіонального методичного об’єднання голів циклових комісій української мови з методикою навчання, викладач Комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний коледж імені  А.С.Макаренка» Олена Михайлівна Карпенко.

Поки студенти змагалися, виконуючи тестові завдання, викладачі відвідали заняття з методики навчання української мови за темою «Традиційні та інноваційні технології при вивченні казки у початкових класах», на якому викладач вищої кваліфікаційної категорії Наталія Миколаївна Смілянець майстерно продемонструвала можливості та переваги використання інноваційних методик за допомогою мультимедійних засобів навчання в освітньому процесі під час підготовки майбутніх вчителів початкових класів до роботи в  Новій українській школі.

Учасникам семінару було представлено структуру опрацювання казки, яка вивчалася на основі стратегії «Асоціативний кущ», діаграми Венна, дискусійної павутинки Елвермана, методу «Кубування» та стратегії РАФТ.

Також викладачі переглянули відеофрагмент уроку в 1 класі з предмета «Я досліджую світ», який підготувала і провела студентка ІV курсу Людмила Гонда під керівництвом викладача вищої кваліфікаційної категорії Валентини Василівни Бутченко та вчителя-методиста вищої кваліфікаційної категорії Корсунь-Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Лідії Петрівни Кодоли.

Літературно-мистецький захід «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш…», який підготували голова предметної методичної комісії викладачів української мови та літератури, викладач-методист Катерина Олексіївна Сизоненко, голова предметної методичної комісії викладачів музичних дисциплін та зображувальної діяльності, викладач-методист Євгеній Анатолійович Тарасенко, викладач хореографії Жанна Сергіївна Лисенко, показав високу виконавську майстерність студентів коледжу, які читали поезію Тараса Шевченка та виконували пісні на його слова. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Приємним моментом для учасників семінару стало вітання і нагородження знавців української мови, їх наставників за участь та перемогу в олімпіаді.

Перемогу здобули:

І місце – Таманова Аріна Тимурівна, Університетський коледж Київського університету імені Бориса Грінченка; Чупира Валерія Олександрівна, ВКНЗ «Коростишівський педагогічний коледж імені С.В.Руднєва»;

ІІ місце – Рашкевич Яна Олександрівна, КВНЗ КОР «Богуславський гуманітарний коледж ім.І.С.Нечуя-Левицького»;

ІІІ місце – Соловей Анна Євгенівна, КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені  А.С.Макаренка»; Береза Дарина Олегівна, Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім.І.Я.Франка.

Учасники засідання переглянули виставку творчих робіт студентів та викладачів коледжу, відвідали музей історії коледжу та Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник.

 

Г.М. Якименко

Завідувач навчально-методичного кабінету