Тема, яка на сьогодні є актуальною для всіх без винятку українців, – спілкування та взаємодія з військовими. Адже у кожного із нас хтось із рідних, друзів чи знайомих стоїть на захисті України. А отже, ми маємо розуміти їх – Людей, які титанічними зусиллями боронять нашу Батьківщину, проявляти щодо них свою повагу, вдячність і щирість.
Вчора, 17 вересня, для студентів нашого коледжу була організована пізнавальна інтерактивна лекція «Життя в умовах війни. Особливості комунікації з військовими. Ключові аспекти взаємодії».
Надзвичайно важливими й корисними знаннями ділилася з молоддю психологиня МХП із 15-річним досвідом роботи в галузі кризової психології Оксана Лященко.
Разом із координатором із взаємодії з військовими та їхніми родинами Сергієм Халупінським та регіональним менеджером БО «БФ «МХП – Громаді» Миколою Єфремцевим пані Оксана провела кількагодинний тренінг, зануривши студентів у обговорення таких важливих тем: * Чому буває нелегко комунікувати з військовими? * Як змінюється свідомість після перебування у зоні бойових дій? Правила бою. * Наслідки травматичних подій. ПТСР. *Особливості спілкування з військовими. Простір довіри. * Підтримка військових з інвалідністю.
Близькі для кожного й актуальні питання, неймовірно цікавий фактаж лекції, жвавий діалог зі студентами зробили зустріч інтелектуально й емоційно насиченою.
Позитивного настрою додав Микола Єфремцев, подарувавши для нашої бібліотеки цінні книги – унікальне видання творів Тараса Шевченка, книгу Василя Симоненка із його поезією та відцифрованим щоденником, збірку «Грайлик» Марії Пилипчак – авторки, яка 40 років поспіль збирала зразки українського фольклору, та книга про родовід Тараса Шевченка.
Щиро вдячні всім організаторам зустрічі. Залучаючи молодь до важливих суспільних обговорень, ми будемо більш дієво спрямовувати наше суспільство до об’єднання і діалогу, а відтак – до зміцнення й розквіту нашої країни після омріяної Перемоги.